Těsto :
.500 g hladké mouky
.40 g droždí - čerstvé ( je možné použít i 20 g - koláč nebude tak vysoký ... :o) )
.80g krupicového cukru
.250 ml vlažného mléka
. 2 žloutky
.špetka soli
.200 g másla
.
.40 g droždí - čerstvé ( je možné použít i 20 g - koláč nebude tak vysoký ... :o) )
.80g krupicového cukru
.250 ml vlažného mléka
. 2 žloutky
.špetka soli
.200 g másla
.
Tvarohová nádivka:
. 600 ml mléka
. 50 g hl. mouky
.130 g moučkového cukru
. 250 g tvarohu
. 200 ml kysané smetany ( aspoň 18 %tuku)
. 1 lžíce vanilkového cukru ( nejlépe domácího ) nebo pár kapek vanilkové esence
. 2 bílky
. 3 lžíce kokosu
. hrst vlašských ořechů a nebo mandlových lupínků
Natírka :
. 100 ml šlehačky
. 1 vejce
. 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru
. 200 ml kysané smetany ( aspoň 18 %tuku)
. 1 lžíce vanilkového cukru ( nejlépe domácího ) nebo pár kapek vanilkové esence
. 2 bílky
. 3 lžíce kokosu
. hrst vlašských ořechů a nebo mandlových lupínků
Natírka :
. 100 ml šlehačky
. 1 vejce
. 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru
- do teplého mléka vsypat cukr a pak pomalu hladkou mouku za stálého míchání, až uděláme konzistenci pudinku . Necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty vmícháme tvaroh, kysanou smetanu a kokos.
Bílky vyšleháme do sněhu a opatrně zamícháme do vychladlé nádivky.
Vykynuté těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme na něj nádivku. Šlehačku smícháme
s vejcem , s cukrem a potřeme tím nádivku ( možná spíše opatrně nalijeme na nádivku a lehce rozprostřeme po celém povrchu ) a posypeme ořechy.
Pečeme pomalu při 180 °C dozlatova 40 až 50 min. Koláč by měl být upečený dozlatova . Pokud se bude nádivka tvářit jako nedopečená , tak nemějte strach . Po vychladnutí ztuhne. Koláč necháme vychladnout, pocukrujeme m. cukrem
a pak teprve krájíme.
Dobrou chuť
Bílky vyšleháme do sněhu a opatrně zamícháme do vychladlé nádivky.
Vykynuté těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme na něj nádivku. Šlehačku smícháme
s vejcem , s cukrem a potřeme tím nádivku ( možná spíše opatrně nalijeme na nádivku a lehce rozprostřeme po celém povrchu ) a posypeme ořechy.
Pečeme pomalu při 180 °C dozlatova 40 až 50 min. Koláč by měl být upečený dozlatova . Pokud se bude nádivka tvářit jako nedopečená , tak nemějte strach . Po vychladnutí ztuhne. Koláč necháme vychladnout, pocukrujeme m. cukrem
a pak teprve krájíme.
Dobrou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat