neděle 1. listopadu 2015

...... lehká tvarohová peřinka .....



 
Těsto :
 
.500 g hladké mouky
.40 g droždí - čerstvé ( je možné použít i 20 g - koláč nebude tak vysoký ... :o)  )
.80g krupicového cukru
.250 ml vlažného mléka
. 2
 žloutky
.špetka soli
.200 g másla
.


Tvarohová nádivka:
 
. 600 ml mléka
. 50 g hl. mouky
.130 g moučkového cukru
 . 250 g tvarohu
. 200 ml kysané smetany ( aspoň  18 %tuku)
. 1 lžíce vanilkového cukru ( nejlépe domácího ) nebo pár kapek vanilkové esence
. 2 bílky
 . 3 lžíce kokosu
. hrst vlašských ořechů a nebo mandlových lupínků

Natírka :

. 100 ml šlehačky
. 1 vejce
. 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru
 
 
- do teplého mléka vsypat cukr a pak pomalu hladkou mouku za stálého míchání, až uděláme konzistenci pudinku . Necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty vmícháme tvaroh, kysanou smetanu a kokos.
Bílky vyšleháme do sněhu a opatrně zamícháme do vychladlé nádivky.

Vykynuté těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme na něj nádivku. Šlehačku smícháme
s vejcem , s cukrem a potřeme tím nádivku ( možná spíše opatrně nalijeme na nádivku a lehce rozprostřeme po celém povrchu ) a posypeme ořechy.

Pečeme pomalu při 180 °C dozlatova 40 až 50 min. Koláč by měl být upečený dozlatova . Pokud se bude nádivka tvářit jako nedopečená , tak nemějte strach . Po vychladnutí ztuhne. Koláč necháme vychladnout, pocukrujeme m. cukrem
 a pak teprve krájíme.


Dobrou chuť

Žádné komentáře: