..... tak s tímto naším oblíbeným receptem jsem se opravdu pomazlila.... :o)
Budu se opakovat ,ale bylo to oblíbené jídlo mého taťky a mamča mu ho vařila nejčastěji jako novomanželka. A já jsem převzala štafetu a pokračuji .... :o)
Potřebujete:
. 4 plátky falešné svíčkové po cca 100 g ( může být i pravá ;o) )
. plnotučnou hořčici
. pepř mletý - čerstvý
. sůl
. 100 g Vysočiny ( inspirovala jsem se šéfkuchařem Paulusem)
. 50 g moravského uzeného nebo špeku ( podle tradičního receptu )
. 1 vařené vejce
. 2 menší kyselé okurky
. 2 velké cibule
. lžíci škvarků
. 2 vrchovaté lžíce sádla
. 3 bobkové listy
. 7 kuliček černého pepře
. 7 kuliček nového koření
. 2 litry hovězího vývaru
Na dokončení :
. 2 lžíce másla
. 2 lžíce hladké mouky
Na přílohu :
. 350 g rýže
Plátky masa naklepeme , osolíme, opepříme ( nejlépe čerstvě namletým ) a potřeme horní vrstvu hořčicí . Na plátky masa poklademe čtvrtky vařeného vajíčka , kousky Vysočiny a uzeného .Půlkou okurky, měsíčkem cibule a zamotáme. Pečlivě zavážeme nití .
V hrnci na sádle opečeme ze všech stran špalíčky masa a pak vyndáme a dáme na talíř. Na výpeku osmahneme dozlatova nadrobno nakájenou cibuli se lžící škvarků . Pak přidáme 1 lžíci hořčice, bobkové listy , pepř, nové koření . Přidáme maso , podlijeme vývarem a dusíme nejméně 2 hod., dokud maso není měkké .
Vyndáme maso a omáčku propasírujeme. Uděláme si tmavou jíšku a omáčku zahustíme.
Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.
Podáváme s vařenou rýží ( můj taťka s knedlíkem ;oD )
Dobrou .... :o)
Žádné komentáře:
Okomentovat