čtvrtek 23. července 2015

..... vymazat ..... ??

...... víte co se stane , když uděláte chybu ve větě ?   Prostě ji opravíte . Ale co když se vám to stane při přípravě oblíbeného pokrmu ?? :o)
 
 
 
 
Připravovala jsem naše oblíbené rizoto a musím se přiznat , že jsem pospíchala , protože dnes chci stihnout tolik věcí, když nemám holky doma. Znáte to . Jenže .... , ženy sice stíhají více věcí najednou a muži to nechápou ,ale dnes se mi to nevyplatilo . Mno, nevyplatilo ..... vlastně ve finále z toho vznikla nová chuť rizota .... :o))) A manžel zkonstatoval , že je to výborné ...Málem i ten talíř vylízal :oD
 
Zeleninové rizoto s krůtím masem
 
cca pro 6 osob
 
...
 
. 1 kg krůtího masa
 
. 350 g jasmínové rýže
 
. 400 g mrkve
. 300 g celeru
. 3 menší cibule
. 1 červená paprika
. 1 jarní cibulka
. olivový olej
. malá větvička tymiánu
. curry, pepř, sůl,sojová omáčka,
.agáve sirup ( a tady je chyba a vlastně chyba to nebyla )
 
Dejte vařit rýži. Mezitím si nakrájejte na jemné plátky veškerou zeleninu a nebo nahrubo pomelte. Požívám takovou kouzelnou ,, škrabku , která dělá tenké plátečky jedna báseň.

 
 

Nasekejte tymián, nakrájejte cibuli na jemno. Rozpalte hlubokou pánev , dejte cca 2 lžíce olivového oleje a zprudka orestujte krůtí maso nakrájené na malé kousky. Lehce osolte, opepřete  a přidejte trochu curry. Po orestování přendejte do misky. Do pánve dejte nové 2 lžíce olivového oleje a orestujte cibulku a zeleninu. Přidejte tymián . Lehce osolte. Tak a teď přijde bod zlomu. Vyndám sojovku a kapu a kapu a pak s hrůzou zjistím, že kapu agáve sirupu  ( asi lžičku) :oD
Co s tím ? Přidala jsem prostě cca lžíci sojovky  a lehce ještě přisolila. Vznikla zajímavá chuť, která byla daleko lepší, než používáme běžně..... :o)) 
Takže pak přidejte ke směsi zeleniny maso , lehce prohřejte a přidejte uvařenou rýži a nakrájenou jarní cibulku. Promíchejte a můžete vesele podávat.
 
 
:o)
 
 
 


Žádné komentáře: