neděle 11. září 2016

..... a pokračujeme

Teď se zase pustíme do něčeho slaného a výživného . Samozřejmostí je zelenina . Tentokrát s krůtím masíčkem a celozrnnými těstovinami .
 
Takže se pojďme na to podívat . Tato dobrůtka je vhodná třeba k obědu a   jmenuje se : 
 
 
 
Krůtí ragú  s celozrnnými těstovinami
 
. 1 kg krůtího stehenního masa
 
. 1 palice česneku
. 1 lžíce oleje
. 2 pórky  ( přepůlené - důkladně omýt  )
. 2 mrkve  ( oloupané )
. 2 řapíky celeru ( oloupané )
. 2 červené cibule ( oloupané )
. 800 g krájených rajčat v plechovce (  kdo má ten čas a trpělivost , může si připravit z domácích rajčátek )
. 2 bobkové listy
. 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
. 500 - 1000  ml vody
. 2 lžíce rajčatového pyré
. sůl, pepř, muškátový oříšek
. pár větviček tymiánu
 
. 500 g celozrnných těstovin
 
Troubu si předehřejte na 110 °C . Velký silnostěnný hrnec ( vhodný do trouby) a nebo pekáč s poklopem rozpalte
 na středním plameni a na lžíci oleje  lehce orestujte rozmarýn a bobkový list . Na bylinky položte maso v celku , přidejte palici česneku , pórek, mrkev, celer a cibuli.
Pak přidejte obě plechovky rajčat ,  protlak a tolik vody ,aby byly všechny ingredience ponořené. Počkáme až se vše přivede k varu  .Osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku ( strouhaného ) .Přiklopíme a dáme na
10 - 12 hod. péci do trouby .
Po upečení vyndejte maso . Maso natrhejte do čistého hrnce. Půjde to jako po másle , protože se bude úplně rozpadat ;) . Z omáčky vyberte koření a pak ji rozmačkejte ( téměř na pyré ) . Pokud je třeba ještě dosolte  a opepřete. A přidejte nasekaný tymián.
Podávejte s těstovinami a třeba posypané parmazánem. :)
 
Je to trochu dlouhé čekání na výsledek, ale opravdu to stojí za to. Je to jídlo min, na 3 dny.
Ještě lepší varianta je místo krůtího masa , dát celého králíka a pak ho jenom do omáčky obrat.
 
Dobrou chuť :)
 


Žádné komentáře: