středa 10. června 2015

Vepřová panenka s hořčičnosmetanovou omáčkou a bylinkovými brambůrkami

..... a protože mi to nedalo , když jsem měla tak krásné dopoledne, hotovou bezinkovou limonádu, pivoňky ve váze ..... tak to chtělo nějakou mňamku pro mé milé k obědu .... a hlavně rychle , než přijde starší dcera ze školy.
 
 
 
Potřebujete :
"
  .1 kg raných brambor ( ponecháme slupku a nakrájíme na čtvrtky  )
. 2 snítky pokud možno čerstvého rozmarýnu
3 snítky pokud možno čerstvého tymiánu
( je možné i přidat česnek , pažitku , petržílku , majoránku .... prostě to , co máte při ruce)
. olivový olej
.0,5 kg vepřové panenky
.sůl, mletý pepř
. polévkovou lžíci hrubozrnné hořčice
. 200 ml smetany 33%
. lžička másla
. strouhaný parmazán - cca 3 polévkové lžíce
. najemno nakrájenou malou cibulku
"
Pokrájené brambory rozložíme na pekáč, osolíme , poklademe bylinky a pokapeme olivovým olejem. Dáme péci do trouby na 200 °C ,
 cca 30 min. , prostě dozlatova.
Mezitím si nakrájíme panenku na 1 cm plátky a klouby prstů lehce naklepeme. Osolíme, opepříme . Když se brambůrky dopékají, tak rozpálíme pánev , dáme trochu olivového oleje a zprudka orestujeme medailonky vepřové panenky ( cca 1 min. z každé strany) . Po orestování přendáme na pekáček a vložíme do trouby , kde ponecháme doznívat teplotu po upečených bramborách ( trouba už je vypnutá ) .
Do výpeku dáme lžíci másla a orestujeme nakrájenou cibulku. Přidáme hrubozrnnou hořčici , lehce prohřejeme a zalijeme smetanou . Necháme lehce zredukovat a přidáme nastrouhaný parmazán. Už nerestujeme.
"
Dobrou chuť .  
 Jdeme na poetické odpoledne k našim :o)
 
 

Žádné komentáře: