pondělí 17. srpna 2015

..... koně ....

..... ano , bez nich by nebyl pobyt na chalupě úplný. Naše Barunka je miluje. Obdivuje je už 6 let a fascinace koníčky je stále větší. Takže jsme počkali, až se počasí umoudří a bude tak akorát na jízdu na koni. Jezdíme už 4 tým rokem do Babin. Je to nedaleko Zubrnic a vždy je to krásná podívaná.
 
 
 
Letos tu mají ustájeného i oslíka. Byl to veliký mazel. Takže pohladit si ho nebyl problém. Dříve tu měli i jiná zvířátka, ale nebyl čas se o ně starat. Takže už tu mají jenom koně, krávy, králíky a velkého psa. I tak se mají co otáčet ..... :o)
 
 
 
..... Barunka už nasedla jako profesionálka a hodinovou jízdu si náramně užila. Ještě letos určitě pojede .
 
 
 
 
..... druhý den jsme se vydali do našich oblíbených Zubrnic . Počasí vypadalo , že si s námi hraje ( ale kdyby jsme věděli, co nás čeká za parna v srpnu , tak bychom byli rádi )
 
 
 
 
..... nakonec se umoudřilo ....
 
 
 
.... v Zubrnicích je bezvadná procházka pro rodiny s dětmi , kde jsou pro ně lákadla. Je tu chaloupka, kde se natáčela pohádka Dešťová víla a můžete si ji celou prohlédnout. My jsme si bohužel vybrali špatný den, kdy měli zrovna zavřeno. Ale i tak si děti přišly na svoje. Sedí tu totiž hastrman, který to tu hlídá .
 
 
 
 
 
 
..... a studánka Dešťové víly ..... :o)
 
 
 
.... pak se jde lesem. Navádí vás trasa , která je doprovázená vyprávěním , co to tu roste ....
Bylo po dešti a tak jsme měli trochu zablácené nohy . Ale nám to nevadilo, protože byl krásný čerstvý vzduch a v lese se nádherně dýchalo a taky mamince fotilo ;o)
 

.... procházka pak pokračovala zpět po silnici do Zubrnic . Nejvíc jsme se nasmáli u domu, kde měli hlídací psy v okně , místo na zahradě...... :D
 
 
 
..... skanzen je opravdu malebný .....
 
 
 
 
... a chaloupky nádherný ....

 
 
... a samozřejmě jsme nemohli zapomenout na vláčky.... Tady byla nejspokojenější Terinka a tatínek .... :oD
 
 
 
 
.... a v noci byl krásný úplněk ... nějak jsem nemohla usnout.....
( ještě, že jsem měla sebou tlustou knihu  od Jonathana Kellermana :o) )
 
 
 
..... pa .....

Žádné komentáře: