úterý 16. června 2015

.... co dům dal ...

.... tahle buchta je oblíbená mého muže. Tento recept jsem vymyslela, když jsme měli chuť na něco .... něco sladkého, zdravého  a vláčného. Dá se dělat v různých variantách , to co prostě má každý rád ( a co máte hlavně doma ;o)  ) .
 
 
 
Potřebujete :
 
"
 . 2-3 vejce
. 170 g cukru
. 1 lžičku vanilkového cukru ( nejlépe domácího - připravíte si ho takto - na 1 kg krupicového cukru 1-2 vanilkové lusky. Cukr můžete pomlít, ale není to nutné. Z vanilkových lusků vyndat zrníčka a smíchat je s cukrem a pak přidat i lusky . Dát do uzavíratelné nádoby a po 2 týdnech můžete používat)
. 160 g másla
. 290 g podmáslí ( 1 hrnek )
. 200 g celozrnné mouky
. 1 kypřící prášek a 0,5 lžičky jedlé sody
. 1 nastrouhané jablko ( i se slupkou )
. kůra z jednoho omytého citrónu
. 40 g pohankových vloček ( spařit horkou vodou )
. 70 g hořké čokolády ( nasekat nahrubo )
 . 50 g strouhaného kokosu
. 30 g mandlí nebo lístkových či vlašských ořechů  ( nasekat nahrubo )
. 40 g sušených švestek ( nakrájet na malé kousky )
 . můžete přidat i jiné sušené ovoce a nebo třeba i 3 lžíce mletého máku
 
Postup :
 - žloutky vyšlehat s cukrem a máslem a pak přidat zlehka všechny ingredience .Na závěr pomalu přimíchat vyšlehané bílky. Dáme do formy vytřené máslem a vysypané kokosem. Pečeme dozlatova cca 30 min.  při 190°C
  
 
 
 

Žádné komentáře: